Lydekaičių ikrai

Dienoms po truputį pradėjus trumpėti į meniu įsliūkino dar vienas naujas patiekalas. Tai lydekaičių ikrai, patiekiami kaip dera su žolelėmis gardintu naminiu sviestu bei čia pat kepta traškia duonele.

Lydekos ikrai nėra tokie populiarūs kaip raudonieji ar juodieji ikrai, tačiau jų nauda nei kiek ne mažesnė nei lašišinių ar erškėtinių žuvų. Dėka savo sudėties ir maistinių savybių lydekos ikrai gali apsaugoti nuo daugelio ligų ir leidžia išlikti sveikiems ilgus metus.

Rusijoje lydekos ikrus naudoja nuo neatmenamų laikų. Ilgus metus lydekos ikrai buvo tituluojami vienais brangiausių ikrų ir laikomi delikatesu.

Tačiau laikai pasikeitė, šiuo metu lydekos ikrai nėra brangūs ir deja retai juos pamatysi besipuikuojančius ant šventinio stalo. Ir visai be reikalo, nes lydekos ikrai pasižymi puikiomis skoninėmis ir maistinėmis savybėmis.

Šiltai laukiame visų norinčių pasimėgauti šiuo mūsų vietovėms artimu afrodiziaku!

 

 

Kitos naujienos

Į viršų