Skubame pranešti, jog atkeliavo ilgai laukta siunta, tad džiaugiamės savo asortimentą papildę išskirtiniais Haut Marin vynais iš Prancūzijos, Gaskonijos regiono.
Jau beveik 100 metų trys Prataviera ir Jegerlehner šeimos kartos su dideliu užsidegimu ir meile dirba savo vynuogynuose Gaskonijoje.
Pačioje pietvakarių Prancūzijos širdyje šeimos vynuogynai užima daugiau nei 160 tūkstančių hektarų. Vynuogės yra auginamos tradiciniu būdu, naudojama šalto spaudimo technologija, o vynas brandinamas plieninėse talpyklose mažiausiai tris mėnesius.
Šiomis dienomis vyninė parduoda 1,300,000 butelių kasmet, iš kurių pusė yra suvartojama Prancūzijoje.
Atrinkome pačius geriausius ir savo lentynas papildėme šiais vynais:
- Vyninės Haut Marin aromato karalius LA PERLE, pagamintas iš Sauvignon Blanc vynuogių, derantis su jūros gėrybėmis, ant griliaus kepta žuvimi bei ožkos sūriu.
- Ilgus metus tobulintas ir nuo 1960 metų vyninėje dirbančio vieno iš šeimos nario vardu pavadintas PHILIPPE, pagamintas iš Cabernet Sauvignon – Merlot vynuogių mišinio. Derinamas su delikatesais ir mėsa.
- Baltasis LITTORINE, pagamintas iš Colombart ir Ugno blanc vynuogių mišinio. Derinamas su jūros gėrybėmis, salotomis ir sūriu.
- Rožinis GULF STREAM, pagamintas iš Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Tannat ir Egiodola vynuogių mišinio. Derinamas su salotomis, paukštiena, ant griliaus kepta žuvimi, aštriais patiekalais ir raudonųjų vaisių desertais.
- Raudonasis TRITON, pagamintas iš Merlot ir Cabernet vynuogių mišinio. Derinamas su delikatesais ir mėsa.
- Baltasis VÉNUS (saldus), pagamintas iš Gross Mansering vynuogių. Tinkamas kaip aperityvas, derinamas su kepenelėmis, pelėsiniais sūriais ar net desertais.
Užsiminsime, kad šiuos vynus pilstome ir taurėmis!